Bomenoogstdag bij ATVD

Margot Aler 26-01-2023 423 keer bekeken

Begin

11-02-2023 om 10:00

Einde

11-02-2023 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Daarom Duurzaam Diemen organiseert samen met tennisvereniging ATVD zaterdag 11 februari van 10.00-16.00 uur voor de tweede maal een Bomenoogstdag. Doe jij mee? We zoeken vrijwilligers!

We gaan weer bomen oogsten en uitdelen. Dit keer in samenwerking met tennisvereniging ATVD. Het omliggende park van deze Diemense club staat namelijk bommetje vol boventallige boomzaailingen die op een andere plek in Diemen een tweede leven kunnen krijgen.

AANMELDEN>>>

De natuur produceert ieder jaar uit zichzelf nieuwe boompjes. Deze zaailingen komen spontaan op in bos, park, tuin of groenstrook. Vaak staan ze in de weg of worden ze overschaduwd door grotere bomen. Vele sterven hierdoor af of worden in het kader van onderhoud verwijderd of kortgemaaid. Zonde vinden wij! We kunnen namelijk best wat extra bomen gebruiken.

Hoe ziet de oogstdag eruit? 

Tijdens deze oogstdag ga je onder begeleiding samen met een groep vrijwilligers boventallige boompjes ecologisch verantwoord oogsten, oftewel uitscheppen. Daarna gaan we ze identificeren, sorteren en slaan we ze tijdelijk op in de 'bomenhub' bij ATVD om deze een maand later op zaterdag 11 maart gratis uit te delen aan Diemenaren die ze in hun tuin of op eigen terrein willen aanplanten*.

Zin om lekker een paar uur in de buitenlucht de handen uit de mouwen te steken om zo bij te dragen aan klimaatadaptatie en biodiversiteit? Als dank mag je een mooie zaailing naar keuze meenemen. Het is niet moeilijk, dus geen ervaring vereist. Het zijn jonge boompjes (vaak tussen de 0,5 en 1,5m groot) met nog een relatief klein wortelgestel. Dit maakt het uitscheppen minder zwaar dan dat het aanvankelijk klinkt. Kinderen zijn welkom maar moeten begeleid en geholpen worden door een volwassene. Meedoen is uiteraard gratis. Voor koffie en thee wordt door ATVD gezorgd. Wel graag je eigen lunch en werkhandschoenen meenemen en het liefst een spade. 

Meld je aan

Wil jij meehelpen met oogsten? Meld je aan via dit formulier.  Een paar dagen van te voren sturen we je nog een email toe met alle informatie. Voor vragen, mail naar info@daaromduurzaamdiemen.nl.

*Bomen aanplanten

Heb je interesse in het ophalen van een of meerdere gratis boompjes op zaterdag 11 maart? Meld je nu alvast aan via dit formulier. Na de oogstdag op 11 februari weten we welke soorten we in de bomenhub hebben staan en brengen we je op de hoogte over de verdere procedure.

Cookie-instellingen