Bomenoogstdag Diemen

Liza van Zon 10-03-2022 481 keer bekeken

Begin

14-03-2022 om 10:00

Einde

14-03-2022 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Moestuin Sweetgrass in de Polder

Daarom Duurzaam Diemen organiseert maandag 14 maart een heuse bomenoogstdag. Doe jij mee?

De natuur produceert ieder jaar uit zichzelf nieuwe, jonge boompjes. Deze zaailingen komen spontaan op in bos, park, tuin of groenstrook. Vaak staan ze in de weg of worden ze overschaduwd door grote bomen. Vele sterven hierdoor af of worden in het kader van groen onderhoud verwijderd of kortgemaaid. Zonde vinden wij! We kunnen namelijk best wat extra bomen gebruiken.

Tijdens deze oogstdag gaan we samen met een groep vrijwilligers uit Diemen boventallige zaailingen ecologisch verantwoord oogsten, oftewel uitscheppen. Daarna gaan we ze identificeren, sorteren en slaan we ze tijdelijk op in de bomenhub bij Moestuin Sweetgrass in de Polder om ze vervolgens gratis uit te delen aan Diemenaren die ze in hun tuin of op eigen terrein willen aanplanten. Vergroenen, dus! Het is niet moeilijk… geen ervaring vereist. Wel graag je eigen spade en (werk)handschoenen meenemen.

Zin om lekker een paar uur in de buitenlucht de handen uit de mouwen te steken en om bij te dragen aan klimaatadaptatie en biodiversiteit? Als dank mag je als je dat leuk vindt, een mooie zaailing meenemen.

Wil jij mee doen? Zorg dat je op je DDD account bent ingelogd of maak een account aan en klik op de knop 'Ja' bovenaan dit bericht. 

Deelname wordt via mail bevestigd waarna verdere info volgt. Voor vragen: info@daaromduurzaamdiemen.nl 

Cookie-instellingen