Vergroen uw tuin en help Diemen het NK Tegelwippen 2021 te winnen

Jowan Kelderman 30-03-2021 765 keer bekeken

Begin

30-03-2021 om 08:00

Einde

30-09-2021 om 22:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Een groene (gevel)tuin is goed tegen verdroging, hittestress en voor de natuur. En ook mensen komen meer tot rust en bloeien op in een groenere omgeving. Van 30 maart tot 30 september strijden Diemen en Zaanstad om de meeste verwijderde tegels.

In 2020 was de eerste editie van het NK Tegelwippen. Amsterdam en Rotterdam gingen de strijd aan: wie haalt de meeste tegels uit de stad en vervangt deze voor groen? Dit jaar wordt het grootser. Er doen ruim 40 gemeenten mee. Diemen bindt de strijd aan tegen Zaanstad. We maken ook echt kans om te winnen want het gaat erom in welke gemeente gezien het aantal inwoners relatief de meeste tegels verwijderd zijn.

Het NK Tegelwippen maakt deel uit van een brede campagne een groener Nederland begint in je eigen tuin ! De bedoeling is om bewoners en gemeenten zo veel mogelijk te stimuleren en te helpen om de buitenruimte zo klimaatbestendig mogelijk in te richten. Het NK Tegelwippen is op 30 maart begonnen en loopt tot 30 september. Vanaf 30 maart kun je het aantal gewipte tegels en een bewijsfoto van jouw gerealiseerde (gevel)tuin aanmelden via de website van het NK tegelwippen 2021.

Meedoen is heel eenvoudig:

🍀 Maak een foto vooraf

🍀 Verruil een tegel (of meer natuurlijk!) in je tuin voor groen

🍀 Maak een foto na het weghalen van de tegels

🍀 Meld je aan via nk-tegelwippen.nl

Het NK loopt tot 30 september 2021.

 

 
 
 
Cookie-instellingen