online informatieavond coöperatie Diemerwind

Jowan Kelderman 15-11-2020 263 keer bekeken

Begin

25-11-2020 om 20:00

Einde

25-11-2020 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Onlangs is windenergiecoöperatie DiemerWind opgericht. Op 25 november organiseren de oprichters een informatiebijeenkomst over windturbines in Diemen

Online informatieavond over windturbines in Diemen

Drie enthousiaste Diemenaren, Harry Kemps, Fred Vos en Jorrit Leijting, allen betrokken bij Stichting Daarom Duurzaam Diemen en het netwerk Duurzaam Dorp Diemen, hebben onlangs de koppen bij elkaar gestoken en windenergiecoöperatie DiemerWind opgericht. Het doel van DiemerWind is het plaatsen en exploiteren van één of meer windturbines in Diemen. Op 25 november organiseert DiemerWind van 20.00 – 21.30 uur een online informatiebijeenkomst.

Windenergie is hernieuwbare energie uit een oneindige bron. Windturbines wekken stroom op zonder CO₂ en fijnstof de lucht in te sturen en helpen klimaatverandering tegen te gaan. DiemerWind wil dat er meer duurzame energie lokaal wordt opgewekt. Belangrijk daarbij is dat Diemenaren en bewoners uit de regio mede-eigenaar kunnen worden van de turbine en delen in de opbrengsten. Ook wordt er een deel van de opbrengsten geïnvesteerd in lokale en regionale duurzame en sociale projecten. Zo wordt het geld lokaal verdiend en lokaal geïnvesteerd.

Aanmelden voor de online informatiebijeenkomst kan door een mailtje te sturen naar info@diemerwind.nl. Je kunt lid worden van de coöperatie door het aanmeldformulier op de website www.diemerwind.nl in te vullen. Tegen een jaarlijkse bijdrage van € 10,- ontvang je de nieuwsbrief en heb je straks voorrang bij de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden.

Cookie-instellingen