Meepraten over Regionale Energie Strategie

Markus Schmid 06-01-2020 1177 keer bekeken

Begin

04-02-2020 om 19:00

Einde

04-02-2020 om 22:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Diemen werkt mee aan het nationaal programma RES (Regionale Energie Strategie). Samen met de Amstelland gemeenten denken we mee over locaties en mogelijkheden voor grootschalige opwek van elektriciteit met wind en zon.

Voor onze regio zijn drie denkrichtingen (energiescenario’s) uitgewerkt. Deze denkrichtingen gaan we bespreken en verrijken met lokale kennis en inzichten van Diemense inwoners. Dat doen we op 4 februari van 19.00 – 22.00 uur in het gemeentehuis van Diemen. 

Elk energiescenario is een hulpmiddel voor het gesprek. Zo wordt in het scenario ’infrastructuur’ maximaal ingezet op windmolens en zonnevelden in de buitengebieden. In het scenario ’energiestad’ is gekeken hoeveel duurzame energie we zouden kunnen opwekken als we de natuur sparen en we alleen in de stad duurzame energie opwekken. En scenario ’lokale kracht’ gaat uit van maximaal draagvlak onder de bevolking. 

We hoeven niet te kiezen uit één van deze energiescenario’s. Het gaat er om dat we met elkaar bespreken welke bouwstenen uit de scenario’s ons aanspreken en welke niet. De opbrengst van de avond wordt gebruikt bij het opstellen van de concept-RES voor onze regio. 

meer info: https://energieregionhz.nl

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar communicatie@duoplus.nl ovv 'aanmelding RES Diemen'.

Cookie-instellingen