Vlindernieuws

Annemieke Hondius
223 keer bekeken 0 reacties

De idylle en herfstonderhoud.

Diemen, 17 september2023

Herfst: maaien, harken, bollen planten!

Het najaar staat voor de deur. De laatste generatie vlinders vindt haar voedsel in de idylle. We zien in dit zonnige najaar nog volop koolwitjes, atalanta’s, dagpauwogen, hommels en bont zandoogjes vliegen. Als het kouder wordt gaan zij verpoppen of net als de planten in rust. Maar voordat het zover is, wordt een deel van de idylle (nogmaals) gemaaid. Dat gebeurt begin oktober door Willem en Dick, onze gecertifieerde bosmaaiers 😊.

Net als vorige keer laten we het maaisel een paar dagen liggen en willen we op vrijdag de 13e het maaisel afharken. Zo hebben insecten de tijd een veilig heenkomen te vinden. En door het weghalen van het maaisel blijft de grond voedselarm, waardoor wilde bloemen meer ruimte krijgen.

Op een later tijdstip planten we weer biologische bloembollen (met dank aan de gemeente).                                                                                                 

Kom je meehelpen?

Zet vrijdag13 oktober in je agenda. We starten om 10 uur met koffie en wat lekkers op de Iet van Feggelenlaan nummer 2. Gereedschap is aanwezig. Laat het even weten, dan weet ik hoeveel cake ik mag bakken. Afhankelijk met hoeveel mensen we zijn, zijn we om 13.00 uur klaar.

In Diemen zijn er veel duurzame initiatieven (bijvoorbeeld buurtmoestuinen, verantwoord eten, zwerfafval, auto delen enz.). Op 8 oktober worden deze allemaal gepresenteerd tijdens het ‘Daarom Duurzaam Diemen’ Festival in Theater de Omval.                                                               

Als je meer informatie wilt:

vlinderidylle@gmail.com

Vlinderidylle Diemen

Atalanta in de herfstzon

Namens buren,

Annemieke Hondius

 

Afbeeldingen

Registreren

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen