Vlindernieuws

Annemieke Hondius
269 keer bekeken 0 reacties

Vlindernieuws: maaiwerkzaamheden en kinderexcursie

Diemen, 7 juli 2023

Nieuws van de idylle,

Afgelopen week was het druk! Niet alleen omdat de vlinders terug zijn, ook waren kinderen van de basisschool de Kersenboom op visite. Op school hadden ze al veel geleerd, nu gingen ze vlinders en hommels zoeken. Het was een heuse speurtocht. Verstopt waren 6 vlinderplaten. Na afloop wisten de kinderen niet alleen waar vlinders in de winter zijn, maar ook dat de ogen op de vleugels van de dagpauwoog bescherming bieden tegen de vogels die wel een vlindertje lusten. Ondanks de harde wind zagen we koolwitjes vliegen en een atalanta!

Volgende week wordt een deel van de idylle gemaaid. Zo komt er licht in de dichte begroeiing, houden we het riet wat in toom en geven we de late bloeiers een kans. Twee van ons hebben bij het Noord-Hollands landschap een cursus bosmaaien gevolgd en zijn geslaagd. Maandag gaan zij aan de slag en zullen gedeeltes maaien.   

Het maaisel blijft enkele dagen liggen, zodat het zaad en de beestjes eruit kunnen komen. Daarna gaan we het maaisel met grasharken verwijderen.  Hierbij kunnen we wel handjes gebruiken. Kom je helpen op woensdagavond 12 juli, donderdag of vrijdag?

Stuur dan even een berichtje. Het gereedschap lenen we via het IVN van Het Noord-Hollands landschap. Enne: je hoeft niet sterk te zijn hoor!

Vanaf vandaag is de nationale tuinvlindertelling! Doe mee -> Tuintelling.nl 

 
 

Vlinderidylle Diemen
Namens buren,

Annemieke Hondius
vlinderidylle@gmail.com

Afbeeldingen

Registreren

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen