Inkoopactie hybride warmtepompen

Jurgen Broeders
298 keer bekeken 0 reacties

Gemeente Diemen en het Regionaal Energieloket organiseren een online informatieavond en gezamenlijke inkoopactie voor hybride warmtepompen. De informatieavond is bedoeld voor woningeigenaren en vindt plaats op woensdag 22 maart van 19.30 tot 20.30 uur.

De hybride warmtepomp is een tussenoplossing op weg naar een volledig aardgasvrije woning. Met een hybride warmtepomp kunnen woningeigenaren besparen op gasverbruik en energiekosten. Goed voor het klimaat en portemonnee.

Wat is een hybride warmtepomp?
Een hybride warmtepomp is een kleine warmtepomp die met een cv-ketel samenwerkt. De warmtepomp zorgt het grootste deel van de tijd voor de verwarming van de woning. De cv-ketel zorgt voor warm water en springt bij om de woning te verwarmen als dat nodig is, bijvoorbeeld op koude dagen in de winter. Voor een hybride warmtepomp is een woning geschikt als die voldoende geïsoleerd is. Daarnaast moet bij installatie rekening gehouden worden met geluidsnormen.

22 maart: online informatieavond
Tijdens de online informatieavond op woensdag 22 maart zijn de gemeente, de technische adviseurs van het Regionaal Energieloket en de installateur aanwezig om vragen te beantwoorden. Woningeigenaren krijgen dan onafhankelijke informatie over hybride warmtepompen en uitleg over de inkoopactie. Bijvoorbeeld, in welke situaties en voor welke woningen is een hybride warmtepomp geschikt? Hoe zit het met geluid? Wat de voor- en nadelen zijn van een hybride warmtepomp? Wat kost het en wat levert het op qua besparing? Welke subsidies en financieringsmogelijkheden zijn er?

Aanmelden en meer informatie op regionaalenergieloket.nl/diemen

De inkoopactie
Direct na de informatieavond gaat de inkoopactie van start. Op de website van het regionaal energieloket kunnen belangstellende woningeigenaren zich tot 19 april inschrijven voor de inkoopactie. De technische adviseurs van Regionaal Energieloket hebben een betrouwbare installateur uit de regio gekozen, met een goed aanbod en voldoende beschikbaarheid van hybride warmtepompen. De installateur bekijkt vooraf of de woning en woonsituatie geschikt zijn voor een hybride warmtepomp. Als de woning geschikt is, brengt de installateur vrijblijvend een persoonlijke offerte uit.

 

 

Afbeeldingen

Registreren

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen