Kinderraad van Diemen overhandigt hun poster Help de bijen aan de wethouder

Jowan Kelderman
331 keer bekeken 0 reacties

De gemeentedag op 10 september stond in het teken van groen en duurzaamheid. Ook nam de oude kinderraad afscheid en werd de nieuwe kinderraad geïnstalleerd. Op de gemeentedag heeft de vertrekkende kinderraad de door hen gemaakte poster Help de bijen aan de wethouder duurzaamheid aangeboden.

Bij het aantreden in 2021 gaf de kinderraad aan zich in te willen zetten voor duurzaamheid. De wethouder heeft daarop de thema's van de duurzaamheidsagenda aan de kinderraad gepresenteerd. Vervolgens kozen de kinderraadsleden ervoor om zonnepanelen te stimuleren en bijen te helpen.

Voor de poster Help de bijen hebben kinderraadsleden na een studiemiddag en excursie met een bijendeskundige van IVN gebrainstormd over de volgende vragen: waarom zijn bijen nuttig, waar hebben ze last van en hoe kun je ze helpen ? Ook hebben 3 kinderen van de werkgroep tekeningen gemaakt. De resultaten zijn verwerkt in de poster Help de bijen.

De posters kunnen op school worden opgehangen. De folder Help de bijen met op de achterkant aanvullende tips voor een natuurlijke tuin wordt vanaf nu ook toegevoegd aan het welkomstpakket voor nieuwe bewoners van Diemen. Die bewoners kunnen de tips vervolgens gebruiken voor in hun tuin of op hun balkon.

Foto: Gerrit Alink

 

Afbeeldingen

Registreren

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen