versterking van de natuurwaarde en belevingswaarde van de Diemerscheg

Jowan Kelderman
298 keer bekeken 0 reacties

Amsterdam, Diemen, Weesp en Gooise Meren, Staatsbosbeheer en Groengebied Amstelland hebben 7 projecten uitgewerkt om de groengebieden in de Diemerscheg te versterken en aantrekkelijker te maken voor bezoekers.

De Diemerscheg is ingeklemd tussen Weesp, Muiden, Diemen en Amsterdam. Doorkruist door rijkswegen, het Amsterdam-Rijnkanaal en de spoorlijn van Amersfoort naar Amsterdam. Hier liggen onder andere het Diemerbos, natuurgebied de Waterland-tak, de Bijlmerweide, de Gaasperplas en (deels) de Stelling van Amsterdam.

De Diemerscheg loopt van het Flevopark in Amsterdam-Oost richting het oosten. De scheg ligt ten zuiden van het IJmeer, waar een fietsroute loopt naar Muiden die ‘de natuurboulevard’ heet. De scheg loopt ook langs het water van de Diem en de Gaasp, via het Diemerbos naar Weesp en eindigt bij de Vecht tussen Muiden en Weesp.

Het samenwerkingsplan ter versterking van de Diemerscheg bestaat uit de volgende projecten: 1) Rondje Diemerscheg, 2) aanleg nat klimaatbos, 3) aanleg apart wandelpad bij de natuurboulevard (langs IJmeerdijk), 4) zwemstrandjes aan de Diem bij Diemen en aan de IJmeerkust bij Muiden, 5) een vogelobservatiewand bij Diemer Vijfhoek, 6) het opknappen van de Schansen van Weesp en 7) aanleg van een paar ontbrekende natuurverbindingen.

Lees meer informatie over de 7 projecten

Bekijk het filmpje over de Diemerscheg.

 

Afbeeldingen

Registreren

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen