In de Wilde Kruidentuin DePastorie - creatieve workshops

Christiane Bosman
329 keer bekeken 0 reacties

In de Wilde Kruidentuin DePastorie bruist het van leven. Hier werken mensen en niet-mensen zoals planten, insecten en microben samen. Doe mee met creatieve workshops en laat je inspireren door het bodemleven, de wondere wereld van insecten en de bijzondere eigenschappen van wilde planten en kruiden.

Kom spelen met de natuur!

Voor kinderen van 8 - 11 jaar

Workshop #1 Insecten ontdekken

Zaterdag 19 juni 2021, 14.00 – 16.00 uur

Als we willen dat wilde planten en insecten zich welkom voelen moeten we eerst kennis met ze maken. Aan de hand van verschillende opdrachten ontdek je wat er groeit en krioelt. In het recycle-atelier ga je vervolgens aan de slag met het verbeelden van de wonderlijke wezens die je tegenkwam en de wereld waarin ze graag leven.

Kosten: €5,00 per deelnemer Meld je aan

***

Workshop #2 Zadenpost 

Zaterdag 26 juni 2021, 14.00 – 16.00 uur

Zaden hebben allerlei trucjes om zich te verspreiden. Ze vliegen mee in de wind, plakken aan de vacht van een dier, worden opgegeten en weer uitgepoept. Wij gaan ze een handje helpen. Tijdens deze workshops ga je zelf papier maken met daarin verschillende zaden. Stuur je zelfgemaakte kaart naar iemand toe of stop m thuis in de grond!

Kosten: €5,00 per deelnemer Meld je aan

***

Workshop #3 De magie van zelf verf maken

Zondag 3 juli 2021, 14.00 – 16.00 uur

Wilde kruiden hebben veel verschillende eigenschappen. Wist je bijvoorbeeld dat pigmenten van sommige verfstoffen gewoon te vinden zijn in de natuur? In deze workshop ga je experimenteren met zelf verf maken van zaden, wortels en bloemen. Met de verf maak je je eigen creaties die vervolgens worden geëxposeerd in DePastorie.

Kosten: €5,00 per deelnemer Meld je aan

 ***

Meld je snel aan!

Opgeven kan per workshop of voor alle drie tegelijk. Mail naar: workshop@depastoriediemen.nl. Vermeld graag naam en leeftijd van het kind en telefoonnummer ouder/ verzorger. Betalen kan contant voor aanvang of met een Tikkie. Liever telefonisch aanmelden? Bel dan naar: 06 241 104 19

***

Locatie

In de Wilde Kruidentuin DePastorie

Hartveldseweg 24, Diemen

De workshops zijn bedacht en ontwikkeld door kunstenaar en educator Maaike Uitenbroek. In 2008 richtte zij Uiten Creatieve Educatie op waarmee zij sociaal-maatschappelijke en creatieve projecten realiseert voor basis en voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en kinderopvang. De workshop op 19 juni begeleidt zij samen met natuureducator Esther Dijkstra. Bij de workshop op 26 juni zal Cathy Wiersema, natuurgids en actief lid van IVN Diemen een introductie verzorgen.

Partners

DePastorieDiemen, Dik Groen, Daarom Diemen, Duurzaam Diemen, Uiten Creatieve Educatie & Estrelas natuureducatie. Met advies van IVN Diemen en de Talentfabriek Diemen.

Meer info op: https://depastoriediemen.nl/workshop/

 

Afbeeldingen

Registreren

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen