In de Week zonder Vlees & Zuivel worden deelnemers uitgedaagd om vlees te laten staan en ook te proberen zuivel te vervangen. Dit om een duurzamer en gezonder meer plantaardig eetpatroon promoten, waarbij vlees én zuivel afgewisseld worden met vegetarische en plantaardige alternatieven. Diverse supermarkten en (afhaal)restaurants geven in deze week extra aandacht aan plantaardig eten.
"Proberen en proeven is geloven, want plantaardig eten is niet saai, smakeloos of ingewikkeld. Een dagje zonder vlees en zuivel wordt de nieuwe standaard. Het is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens, dier en milieu. Door niet meer elke dag vlees en zuivel te eten, maak je al een enorm verschil voor de toekomst van de planeet. In 2030 eet Nederland méér plantaardig en minder dierlijk. Jij ook?", aldus de initiatiefnemers.
Meedoen?
Schrijf je hier in om mee te doen. Iedereen die zich inschrijft krijgt toegang tot het Week Zonder Vlees & Zuivel magazine. Ook krijg je tijdens de week onze nieuwsbrief toegestuurd met info en tips.
Meer recepten
Op de site van Daarom Duurzaam Diemen kun je plantaardige gerechten van Sophie van de Duurzame Eetclub Diemen vinden. Zo heb jij genoeg inspiratie om zeven dagen te genieten van de lekkerste vegetarische en plantaardige gerechten, van ontbijt tot diner.
Gerechten van Sophie>>
Meer info
Zie voor meer informatie https://weekzondervlees.nl/